home‎ > ‎Ensisa News‎ > ‎

Acord per la continuïtat de Grandvalira

publicado a la‎(s)‎ 22 oct 2018 0:35 por Rosa Rubio

Grandvalira, encara més GRAND!

L’acord de durada indefinida assegura la continuïtat de Grandvalira, incorpora Ordino-Arcalís a la gestió i inicia un nou camí il·lusionant per al sector de la neu i pel país

 

Andorra La Vella, 22 d’octubre del 2018. L’any 2017 es va comunicar la voluntat d’extingir el conveni regulador de Grandvalira i el mandat conferit a NEVASA per la comercialització del forfet conjunt. Conscients dels efectes que per l’economia de les societats, de les dues Parròquies i del país en general es derivarien de l’extinció del conveni i conseqüent desaparició del domini esquiable conjunt, els responsables de SAETDE i ENSISA, amb la mediació personal del MI Cap de Govern, han treballat intensament durant els darrers mesos per restablir la voluntat associativa.

Aquests treballs s’han plasmat en un acord de continuïtat de Grandvalira que ha de ser ratificat pels òrgans de govern de SAETDE i ENSISA en els propers dies. Aquest acord vol posar les bases d’un futur beneficiós per a totes les parts i per al conjunt del país.

L’acord té una durada indefinida i permet que al cap de 10 anys hi hagi un període de 2 anys addicional en cas que alguna de les parts no tingués interès en continuar. Aquest termini assegura l’estabilitat futura del sector als operadors i empreses del sector de la neu.

S’estableix també que SECNOA tingui l’oportunitat d’adquirir fins a un 5% de les accions de NEVASA, amb un Consell d’Administració format paritàriament per ENSISA i SAETDE/SECNOA. Malgrat el canvi en l’accionariat, la convocatòria i l’adopció dels acords de la Junta General requerirà almenys el 60% del capital social de NEVASA.

Al mateix temps, a partir de la corrent temporada 2018-2019, NEVASA assumirà l’activitat comercial, publicitat i màrqueting de SECNOA i comercialitzarà els forfets del domini esquiable d’Ordino-Arcalís, així com els serveis accessoris propis del camp de neu. En particular, es comercialitzarà un forfet conjunt que inclogui aquell domini esquiable i el de Grandvalira. SECNOA contribuirà al finançament de NEVASA amb idèntic criteri que les societats SAETDE i ENSISA.

Els acords presos proposen també una solució per tal que el sector del Pla de les Pedres no sigui un obstacle per al bon funcionament del producte Grandvalira i el seu domini, independentment de la titularitat del terreny on està situat el giny propietat d’ENSISA.

Dins de l’esperit de treball conjunt, des de la present temporada 2018-2019 les escoles d’esquí de Pas de la Casa-Grau Roig, de Soldeu-El Tarter i d’Ordino Arcalís, podran impartir classes en qualsevol dels tres dominis esquiables, sense cap compensació econòmica en favor de cap de les estacions. No obstant això, les tres escoles no podran fer acció comercial en el domini esquiable de les altres.  

Plans de futur

L’escenari d’un futur estable i amb plans de creixement ambiciosos per part de tots els integrants de NEVASA és el millor possible per a un sector estratègic i clau de l’economia andorrana com és l’esquí. La temporada 2017-2018, Grandvalira va acomiadar una campanya rècord amb un increment de forfets venuts del 2% respecte la campanya de neu anterior, i la captació d’esquiadors provinents dels mercats internacionals va respondre satisfactòriament a les estratègies comercials fixades en els darrers tres anys. L’evolució ascendent dels mercats internacionals s’argumenta amb el creixement en la facturació de més d’un 15% en relació a l’any passat i de més d’un 40% en les tres darreres temporades. L’acord de continuïtat de Grandvalira permetrà seguir treballant amb els operadors turístics internacionals per a augmentar la diversificació de mercats emissors envers el Principat.

La força combinada de l’actual Grandvalira amb Ordino-Arcalís oferirà als esquiadors un producte encara més capdavanter, amb 240 quilòmetres de pistes i un volum combinat que superaria els 2 milions de dies d’esquí, la qual cosa situaria el domini esquiable resultant entre els 7 únics del món a superar aquesta xifra.

El marc estable acordat permet escometre les ambicioses inversions que les estacions tenen previstes per a potenciar la marca Grandvalira i Ordino-Arcalís, dirigides a ampliar el domini esquiable, millorar les instal·lacions de restauració, aparcaments i serveis, ampliar la capacitat de transport d’esquiadors i continuar l’aposta per la transformació digital iniciada la temporada anterior.

S’inicia doncs un nou camí en el sector de la neu que els responsables de SAETDE, ENSISA i SECNOA desitgen que porti grans èxits per a tot el sector de la neu i per a tot el país.

 

 

 

 

 

 

Més informació al web:  http://www.grandvalira.com/

 

SOBRE GRANDVALIRA  

Grandvalira és l'estació més gran dels Pirineus i del sud d'Europa amb 127 pistes i un total de 210 quilòmetres esquiables, a més d'una àmplia oferta paral·lela de restauració i activitats d'oci. El domini és l'escenari habitual de competicions internacionals de primer nivell a l’hivern. Al març del 2019, Grandvalira es convertirà en la seu de les finals de la Copa del Món d'esqui alpí, esdeveniment esportiu de més prestigi de la història d’Andorra. Grandvalira està situada al nord del Principat d'Andorra, a la zona de la frontera amb França. L'espai que ocupa pertany a dues de les set parròquies andorranes (Encamp i Canillo) i està format per sis sectors que es varen unir en un sol domini l’any 2003: Pas de la Casa, Grau Roig, Soldeu, El Tarter, Canillo i Encamp. Més informació a www.grandvalira.com

  /GrandvaliraAndorra

/Grandvalira

@grandvalira

 @grandvalira

APP :

                              
Comments